Foreldre, engasjer dere på Kuddle – for barnas skyld!

Mange foreldre får stadig spørsmål fra barna om å delta i sosiale medier. Mange har gitt barna lov eller sett mellom fingrene på at de håpefulle er på Facebook, Snapchat og Instagram, selv om de ikke har fylt de magiske 13. Svaret på problemet heter Kuddle og er et nytt, norskt sosialt medium for barn i alle aldre. Her kan de under 13 delta med foreldres velsignelse og overvåkning. Kuddle er et sted der likes er anonyme og hvor man ikke kan kommentere, noe som reduserer mulighetene for nettmobbing.

Kuddle_on_the_App_Store_on_iTunes Kuddle_on_the_App_Store_on_iTunes Kuddle_on_the_App_Store_on_iTunes

Instagram for barn

Hva er dette, Kuddle, sier du? Se denne videoen, les hva en av norges mest ettertraktede foredragsholdere innen sosiale medier, Hans Petter Nygård-Hansen, sier om Kuddle, eller les omtale i New York Times bloggen og dn.no. Eller se medieoppslagene på Kuddles egen nettside.

Dette sier Kuddle selv:

Kuddle er en innovativ sosial bildedelingstjeneste for barn og unge, og har som mål å skape et trygt og lærerikt miljø for barn som ønsker å utforske den stadige voksende verden av sosiale medier. Vi mener at deling av bilder kan være en fin og produktiv måte til å stimulere et barns kreativitet, og til og med oppfordre dem til mer sosial aktivitet. Vi ønsker at barn skal ha en mulighet til å dele bilder uten at det svekker deres sikkerhet, eller at de bruker altfor mye tid foran skjermen.

Kuddle vil være et bedre alternativ til å introdusere barn til en digital verden de allerede utforsker og er nysgjerrige på. Vi ønsker å hjelpe unge i dag med å lære dem hvordan de skal navigere gjennom en kompleks og noen ganger skremmende verden av digital deling. Kuddle vil veilede dem gjennom trinnene for hva man bør gjøre, og hva man ikke bør gjøre. Vi har implementert funksjoner som skal bidra til å bevisstgjøre våre brukere om trygghet på nett, nettikette og inkludering

Funksjonalitet

På Kuddle er opplæring i digital etikette en stor del av pakken. Når man legger ut bilder får man et sett pedagogiske kontrollspørsmål som skal være med å øke nettbevissthet.  Foreldre kan følge med gjennom foreldre-tilsyn, f.eks ved at du mottar en e-post hver gang barnet ditt deler et bilde og at du der og da kan slette det hvis du synes det er upassende. I tillegg er det en innholdsmoderator som overvåker det som deles.

Kuddle har gjort noen grep for å hindre nettmobbing:

  1. Det er ikke mulig å kommentere bilder som deles av andre.
  2. «Likes» er anonyme, noe som kan fremme kreativitet og glede av bildets innhold uavhengig av hvem som delte det. Samtidig kan anonyme «likes» være med å forhindre fremvekst av sosialt press, popularitetskonkurranser og mobbing.
  3. Det er ikke mulig å selv slette venner, noe som skal hindre utelukkelse av barn(brukere). Kun foreldre/omsorgspersoner kan slette «venner».
  4. Alle får en venn fra starten av, Kodi Kuddle, som styres av Kuddle.
  5. Før en bruker kan dele et bilde, får de et sett med pedagogisk kontrollspørsmål som de må svare på. Man viser kun innhold til de man har akseptert som «venner».
  6. Man opererer under fullt navn, det vil dermed ikke være mulig å gjemme seg bak et brukernavn. Dette skal være med å fremme ansvarsfølelse.

Bli med!

Vi voksne engasjerer oss i ulik grad i sosiale medier, det får den enkelte stå for selv. MEN skal vi foreldre først være tilstede i sosiale medier, burde vi være et sted der også barna kan ferdes mer trygt. Jeg tror og håper at Kuddle er et slikt sted.

Derfor bør du og jeg applaudere Kuddle. Vi bør omfavne at noen tar nettmobbing og «de som ikke vil juge på alderen» på alvor. At det er norskt hjelper jo veldig, det føles litt tryggere. Vi er litt enkle sånn. At det er laget i samarbeid med Kripos, Røde Kors, Redd Barna og Medietilsynet er enda bedre argumenter.

Jeg utfordrer deg som forelder til å bli med, til å prøve ut dette sammen med dine barn og dine venner. Og få med deg barnets storebror, fadder, onkel og bestemor! Vi kan være med på noe stort, vi kan gjøre norske Kuddle kjent og sammen bidra til en trygg og attraktiv digital arena – der barnas sosiale behov og nettopplæring går hånd i hånd!

Du finner meg, Monica Beckstrøm, som @monica_b. Jeg håper vi ses på Kuddle!

Kuddle finnes både i App Store og på Google Play

banner blogg gratis ukeplan

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s